Myynti (09) 6941701 myynti@himasali.com

M. Huhtamo_Ja sitten minä sanoin Hou hou

Posted in Uncategorized @fi, on 1 helmikuun 2018, by , 0 Comments

 

Markku Huhtamo on näyttelijä ja ITE-taiteilija, jonka näyttely ”Valokuvia Hyvän mielen pienoisvesitoksistani” on esillä Hima ja Salissa toukokuun loppuun. Hän on tehnyt humoristisia puutöitä viimeiset kymmenen vuotta. Teokseni syntyvät pakottamatta, mutta pitkällisen ähertämisen ja väkertämisen kautta. Hän toivoo, että teoksista tulee katsojalle hyvä mieli. Itselle työprosessi kauppakuitin taakse luonnostellusta ideasta valmiiksi teokseksi tarjoaa jatkuvasti onnistumisen iloa. Huhtamo on osallistunut kolme kertaa Iittalan Naivistien kesä- ja joulunäyttelyihin sekä pitänyt yksityisnäyttelyt  Rovaniemen Lappi-talossa sekä Helsingissä Kaupunginteatterissa ja Laterna Magicassa. Hänen töitään on saatavissa pienoisveisstoksina, valokuvina ja postikorttikirjoina. Yhteydenotot: Markku Huhtamo, mt.huhtamo@gmail.com, 0400-425 790, markkuhuhtamo.blogspot.fi

 

”Markun pienoisveistokset huokuvat huumoria, joka syntyy muutaman sanan jujusta ja siihen liittyvästä kuvituksesta pienoisveistoksen muodossa. Ensin syntyy nimi, sen ympärille työ. Esimerkiksi Piispantarkastuksessa kurkistellaan piispan päähineeseen ja kaavun alle, Avaimet hukassa on nimensä mukaisesti avainnippu susihukan takapuolessa, Lavatansseissa tanssitaan kuorma-auton lavalla ja Maahanmuuttaja laskeutuu ufolla kattoteline täynnä tavaraa maahan.

-Nämä ovat sellaisia töitä, että teos ei avaudu ilman nimeä ja pelkkä nimi taas ei saa suupieliä ylös, Markku Huhtamo kuvailee aikaansaannoksiaan.”

(Teija Loponen, Koillis-Helsingin Lähitieto 8.2.1017 )