Myynti (09) 6941701 myynti@himasali.com

Juhannus

Posted in Uncategorized @fi, on 3 kesäkuun 2019, by , 0 Comments

https://www.niinatervala-maalauksia.com/

 

Niina Tervala, Keuruu

Muutin Haapamäelle Keski-Suomeen muutama vuosi sitten. Päätin lähteä vanhasta elämästäni toteuttamaan omaa unelmaani, maalla asumista ja maalaamista. Nyt elän omannäköistä elämää punaisessa pirtissä maaseudulla ja olen pitänyt useita taidenäyttelyitä ympäri Suomea. Taide on vienyt minut mukanaan uusiin paikkoihin, erilaisiin tilaisuuksiin ja tutustuttanut mitä mielenkiintoisimpiin ihmisiin. Minulle on tärkeää, että saan vangittua tauluihin juuri sellaisen tunnelman kuin haluan. Yleensä maalaan tunnelmaltaan hiljaisia ja rauhallisia tauluja. Inspiraation maalaamiseen saan usein luonnosta. Maalaan pääasiassa akryyli- ja akvarelliväreillä sekä teen metalligrafiikkaa.

Arvostan erityisesti Suomen luontoa ja muita tärkeitä arvoja minulle ovat ekologisuus, lukeminen ja musiikki. Maalaamisen lisäksi olen kirjoittanut tekstejä ja runoja. Esikoisrunokirjani ”Punaisen pirtin portailla koko maailma” ilmestyi viime marraskuussa Peppi Anniina nimellä. Minulle kirjoittaminen on sanoilla maalaamista ja tulevaisuudessa tulen yhdistämään tekstejäni ja maalauksiani kirjan tai taidenäyttelyn muodossa. Haluan kertoa kuvillani ja teksteilläni tarinoita ja antaa ihmisille kokemuksia. Sisäinen rauha löytyy pienistä asioista, vuodenaikojen vaihtelusta sekä hiljentymisestä seuraamaan luonnon ihmeitä.

 

Siivet

 

Olin uskonut unelmiini,

heittänyt epäilyksen nurkkaan.

Elin päivä kerrallaan,

sain tuulta siipieni alle.

Välillä ei tuullut,

kuljin pitkin metsäteitä,

Katselin ihmeissäni

muurahaisten tempeleitä.

 

 

Naurua

 

Kysyit mitä muistan viime kesästä.

Muistan itsetehdyn raparperipiirakan tuoksun,

punaraitaisia räsymattoja

kuivumassa aidan päällä ja sen,

kun yritimme olla vakavina hiljaa ja nauroimme vaan.

 

 

Sanomattomat sanat

 

Ne sanat, jotka jäivät sanomatta.

Ne tähdet, jotka jäivät näkemättä.

Ne laulut, jotka jäivät kuulematta.

Se mansikkajäätelö, joka jäi maistamatta.

Haistan kesäsateen kasteleman niityn tuoksun ja

riisun paljaaksi varpaat,

jotta tuntisin vastakasvaneen nurmen jalkojeni alla.