Myynti (09) 6941701 myynti@himasali.com

DiDa-FESTIVAALIN NÄYTTELY 13.10.-8.11. HANNA VÄÄTÄINEN & TERO KOKKO

Posted in Uncategorized @fi, on 16 lokakuun 2020, by , 0 Comments

 

13.10. -8.11.2020

 

Hanna Väätäinen: 30 unta tanssista

30 unta tanssista on runollinen kokoelma sarjakuvia, jotka käsittelevät tanssimisen, vammaisuuden, vaatteen tekemisen ja vanhemmuuden kokemuksia. Se on ensimmäinen sarjakuvanäyttelyni. Olen koulutukseltani artesaani ja filosofian tohtori. Ammatiltani olen tanssin historian opettaja, ompelija ja sarjakuvataiteilija.

Kokoelmassa on 52 sivua. Olen piirtänyt ja maalannut alkuperäiset sarjakuvat käsin. Osassa olen käyttänyt  kollaasitekniikalla lapsena piirtämiäni ja lehdistä leikkaamiani paperinukkeja 1980-luvulta sekä äitini vanhoja paperinukkeja 1950-luvulta.

Parhaat kohdat ja oivallukset tulevat paperille vahingossa. Piirtämisessä tärkeintä on säännöllisyys ja rentous.

Kokonaisuuden tekeminen kesti viisi kuukautta. Perustin tänä vuonna Kirjosarjis-nimisen blogin osoitteeseen https://kirjosarjis.blogspot.com/ . Aloin julkaista siellä tanssia koskevia unia 11.4.2020. Tein kokoelman viimeisen julkaisun 4.9. Sen jälkeen aloin piirtää ääntä käsitteleviä sarjakuvia.

30 unta tanssista -kokoelman lähtökohtana ovat todelliset koronakevään aikana näkemäni unet, joissa oli mukana tanssia, sekä tanssia koskevat toiveet, unelmat ja painajaiset.

Joillakin sarjakuvilla on nimi. Säävaraus-nimisessä sarjakuvassa näkyy ensin vain tanssivan hahmon keskivartalo, sitten hahmo kokonaan ja lopuksi se säätila, jossa hahmo sijaitsee. Minä Dianana -sarjakuvassa käytin Diana-paperinukkea. Työn kolme tasoa -sarjakuvassa kuvasin työn fyysisen tason, henkisen tason ja vaativan tason.

 

 

Tero Kokko: Mihin tulemme kerran – kuvia tulevaisuudestamme

Kiinnostus taiteeseen on aina ollut osa elämääni. Se on tullut eri aikoina esiin eri tavalla.

Valokuvaus on minulle keino ilmaista itseäni. Toisaalta kamera on myös apuvälineeni, jolla näen kauas ja pienet asiat. Viime vuodet olen käynyt paljon valokuvauskursseilla, sillä miten voi kuvatessa rikkoa sääntöjä, ellei sääntöjä tunne.

 

Näkövamma on erilaisuutta ja erilaisuus voi taiteellisessa ilmaisussa olla myös voimavara.

 

Paikka trilogia

Kuvat ovat lähitulevaisuudesta, jossa eri energiamuodot alkoivat vain haihtua.

ei tiedetty, miksi, tai miten. Ne vain alkoivat haihtua, kunnes lopulta oli jäljellä yksi paikka, missä oli energiaa ja se oli Paikka.

 

Kuvat ovat syntyneet tunteesta.

Niillä halutaan näyttää yksi mahdollisuus, jota kohti olemme ehkä menossa ja joka on jo osittain olemassa.

 

http://www.omat.fi/paikka/